Frissen megszerzett jogsi után mit kell még beszereznünk ahhoz, hogy jók legyünk?

Elhatároztuk, hogy letesszük a jogosítványt. Pár hónap kemény munkája után végre a kezünkbe vesszük a vezetésre jogosító okmányokat. Az első 2 évben még alapvetően kezdőnek számítunk, A kezdeti drukk után magabiztosan hajtunk ki a forgalomba, még zene se szól, hogy mihamarabb belerázódjunk a vezetésbe. Ahogy telik múlik az idő, úgy vesszük egyre olajozottabban az akadályokat.

Odafigyelünk minden kis apró mozzanatra, kicsi, ám annál fontosabb dolgokkal foglalkozunk, mint például a cipő sarokvédő, hogy a pedálok kezelésekor ne kopjon el a cipőnk sarka a kárpittal való érintkezésről, vagy éppen hátulra egy huzat az ülés védelmére, hogy ne kopjon el a sok használattól az új autónk. Az utóbbi időben folyamatosan szigorítják a szabályokat, azaz sokkal komolyabban veszik az alkohol befolyásoltság alatti vezetést ugyanúgy, mint ahogy a telefonálást is, illetve a gyorshajtást. Nagyon oda kell figyelnünk a szabályok betartására, ha sokáig akarjuk élvezni az utak szelését.

Illetve azt kell megértenünk, hogy amint kilépünk az útra, felelősséggel tartozunk nem csak a saját, de a társaink testi épségéért, így mindig oda kell figyelünk, hogy tiszta fejjel, józanul üljünk volán mögé, hiszen lehet szó éppen egy szélsőséges időjárásról, akár 1-2 pohár előtte elfogyasztott alkoholról, senki és semmi nem ér annyit, hogy ezzel életeket sodorjunk veszélybe.

Leave a Comment