Fej vagy fülhallgató? Melyiket válasszam?

A fülhallgató olyan hanglejátszó eszköz, amelyet közvetlen a fülben kell viselni.  A fejhallgatóval szembeni előnyöket illetően a fülhallgatókat hihetetlenül könnyű hordozni. Miután befejeztük a zenehallgatást, mindössze annyit kell tennünk, hogy kivesszük őket a fülünkből és a zsebre vagy akár a pénztárcánkba tesszük. Ez olyan egyszerű és kényelmes, hogy nem kell bajlódnunk azzal, hogy hol találunk neki helyet, így a tárolása sem okoz különösebb gondot, mivel nem kell nagyméretű tok ahhoz, hogy biztonságba helyezhessük.

Ráadásul a fülhallgató sokkal jobb választás a sportolóknak vagy az aktív felhasználóknak, mert a fejhallgatókkal ellentétben a helyén maradnak a szilikontámasztéknak köszönhetően, ami segít kizárni a külső zavaró tényezőket.  A fülhallgatók lényegesen finomabb eszközök, mint a fejhallgatók, így ideálisak azok számára is, akik kevésbé figyelemre méltó hallgatási élményt szeretnének élvezni, amíg kikapcsolódnak egy rövid időre. És nem utolsó szempont az sem, hogy a fülhallgatók tipikusan olcsóbbak, mint a fejhallgató társaik. A fülhallgatók eredendően közelebb állnak a dobhártyáinkhoz, a meghajtók nem igényelnek annyi energiát az erősítés során, így nem hátrány a kicsi mérete.

Ez azt jelenti, hogy nem feltétlenül szükséges külön erősítő vagy kiegészítő hangeszköz a használatukhoz. Vagyis csak csatlakoztatnunk kell az eszközhöz, amiből a zenét szeretnénk lejátszani, és máris hallgathatjuk a kedvenc zenénket.

 

Leave a Comment