Kinek éri meg a nyugdíj melletti munka?

Kinek éri meg a nyugdíj mellett munkát vállalni?

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a nyugdíj melletti munkavállalás. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy ezt, hogyan, hol és milyen formában fogjuk megtenni, hiszen adott esetben akár a nyugdíjas korral járó előnyeinkről is le kell mondanunk, hogyha rossz döntést hozunk. Mutatjuk az ideális megoldást a Nyugdíjtöbblet Nyugdíjas Szövetkezet segítségével, akiket a https://nyugdijtobblet.hu weboldalon érhetünk el.

Kinek éri meg a nyugdíj melletti munka?

Azon öregségi nyugellátásban, vagy átmeneti bányászjáradékban részesülőknek, akik szeretnének visszatérni a munkaerő piacra, hiszen szeretnék a korábban megszerzett tapasztalataikat hasznosítani, vagy szeretnének újra a munka világának körforgásába kerülni. Természetesen az anyagi szempontok sem hanyagolhatóak el, mint ahogy a nyugdíjas kori munkavállalás pozitív hatásai sem. Viszont akkor hozzuk a legjobb döntést, hogyha mindezt az erre szakosodott nyugdíjas szövetkezeten keresztül tesszük, hiszen akkor nem kell lemondanunk a nyugdíjas korunk előnyeiről sem. Tehát ebben a formában nem kell majd választanunk a nyugdíjunk, vagy munkabérünk között sem, így kiegészítő anyagi forrásra tehetünk szert.

A szakmai tudás aranyat ér, kiváltképp a jelenkor munkaerő piacának helyzetében, ezért a rugalmas lehetőség nem csak a munkavállalók számára jelenthet azonnali megoldást.

Visszatérve az eredeti kérdésünkre, a nyugdíjasok számára adott a lehetőség idejük beosztására, mellyel viszont nem a legkönnyebb gazdálkodni és fontos, hogy a döntésünket, hogy mit kezdünk a felszabadult időnkkel jól gondoljuk meg! Természetesen választhatjuk a pihenést, és a kevésbé aktív otthon létet is, de szövetkezeti formában aktívak maradhatunk a legtöbb előnnyel, mely számunkra igen kedvező lehet.

Az viszont a szakértők által alátámasztott tény, hogy az aktív idősödés jobb egészségügyi mutatókkal és boldogabb, hosszabb és kiegyensúlyozottabb élettel jár. Kutatások támasztják alá azon felvetéseket, hogy a szellemileg aktív nyugdíjasok a 66. életévük betöltése után is vállaltak munkát. Míg ezzel ellentétesen a munkát nem vállaló visszavonultan élt nyugdíjasok szellemileg passzívan éltek. Ezen felül a munka segíthet a magány érzet csökkentésében, valamint számos betegség megelőzésében szerepet játszhat.

Persze ezen tények feltárása alapvetően a kutatások nélkül is logikus lehet, hiszen életünk minőségében nagy szerepet játszik a mindennapi mozgás, a társasági lét, azaz a szellemi és fizikai aktivitás jelentősen rányomja bélyegét arra, hogy a mindennapokban hogyan érezzük magunkat. Ha egy élet során megszoktunk egy napi rutint, és a jól megszokott momentumok elmaradnak, akkor idővel ez az embert szellemileg és fizikailag is megviselheti.

Sajnos a legtöbb esetben a nyugdíjkorhatár elérése nem csak a szabadsággal és a magunk számára beosztható idővel jelent egyet, hanem a betegségekkel, öregedéssel, depresszióval. Holott ezen dolgok sokszor megelőzhetőek lehetnek rendszereink megteremtésével. Erre lehet egy jó megoldás a cikkünkben említett  nyugdíj melletti munkavállalás.

Tehát sok szempontból előnyös lehet a nyugdíj melletti munka. További információkat a Nyugdíjtöbblet Nyugdíjas Szövetkezet weboldalán találhatunk a témával kapcsolatosan.

Leave a Comment