Érdemes-e megspórolni az esküvőszervezőt?

Mindenki pénzből él, ezt az alapvetést tudjuk és sok anyagi dolgon való gondolkodásban, számolgatásban jutunk hasonló következtetésekre. De milyen szolgáltatást ér megfizetni és milyet nem? Elég-e vajon annyi indokot odavetni magunknak, hogy “ezt én is meg tudom csinálni valahogy”? A vízvezetékszerelő kihívásán még tétovázunk, vagy talán gondolkodás nélkül szétszereljük a csapot, de a gázszerelő és a villanyszerelő esetében már nem igazán kockáztatunk.

Vannak tehát olyan szakmák, szolgáltatások, amik elengedhetetlenek számunkra, és speciális tudás híján nem tudjuk helyettesíteni ezeket a szakembereket. Ha egy nagyszabású rendezvény, például a saját esküvőnk megszervezésén gondolkodunk és már anyagilag tervezgetünk, felmerül a kérdés, hogy vajon ki fogja megvalósítani és rendszerezni, ütemezni a rengeteg tervet és igényt? Erre sokszor az a válasz, mint a vízszerelő esetében: “Ó, hát megszervezzük azt mi egy pár barát segítségével!”

Tovább kell azonban gondolni a dolgot: a barátok vajon ráérnek napi minimum négy órában segíteni a szervezésben? Ti magatok ráértek napi négy órát arra, hogy esküvőt szervezzetek? Még ha a válasz igen is, további kérdés, hogy megéri-e a ti időtöket rászánni erre, vagy kiszámolni, hogy az esküvőszervező megbízása még így is olcsóbbra jön ki, mint gondolnátok?

Ha igaz az az állítás, hogy mindenki pénzből él – tehát az esküvőszervező is, akinek a tarifája a beleadott munka, óraszám,  rugalmas időbeosztás és legtöbbször készenléti állapot relációjában nem is olyan sok – akkor az az állítás is maximálisan igaz, hogy az idő pénz. Márpedig a ti időtök az esküvő előtt is sokat ér, ha nem többet, mint bármikor máskor. Örök ígéretre készültök, ilyenkor érdemes a jövő további tervezésében, egyéb tevékenységekben elmélyülni és a szervezés munkásabb részét átadni a tapasztalt szakértőnek.

Leave a Comment